ERKOSB, çarpık sanayileşmenin ve çevre sorunlarının önüne geçmeyi, kentleşmeyi yönlendirmeyi, kaynakları rasyonel kullanmayı, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmayı ve sanayi türlerini belirli bir plan dahilinde yerleştirip geliştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, sınırları tasdik edilmiş arazi parçaları imar planlarına uygun olarak ortak kullanım alanları, hizmet ve destek alanları ile teknoloji geliştirme bölgeleriyle donatılacak ve planlı bir şekilde yeniden organize edilecek.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'in 1. başkanlığını, genç iş insanı Hikmet Gümüşer'in ise 2. başkanlığını yaptığı Müteşebbis Heyeti'nin öncülüğünde, bölgedeki 3 OSB, ERKOSB çatısı altında birleşti. Bu birleşme, bölgedeki sanayi ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı. Özellikle, daha önce ISLAH OSB ismiyle anılan ve dağınık şekilde bulunan işletmelerin, İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul'un oğlu olan İsmail Kurtul'un başkanlığındaki ERKOSB çatısı altında birleşmesi, bölgeye yeni bir dinamizm getirecek.
1.404,74 hektarlık alan üzerine kurulu olan ERKOSB, Türkiye'nin en büyük 12. OSB'si konumunda. 748 revize imar planı yapılabilecek parsel adedi, 200 adet kapasite raporuna sahip sanayici sicil belgeli firma ve 2024 yılı verilerine göre 34.000 çalışanıyla ERKOSB, bölgenin ve ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. 600 MW tüketim ve 56 MW üretim için toplam 656 MW kurulu güce sahip olan OSB, sanayi ve iş dünyasına yeni bir heyecan, yeni bir açılım ve yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.
ERKOSB, 25.12.2021 tarihli ve 31700 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7346 sayılı kanunun 16. Maddesinde 4562 S.'lı Organize Sanayi Bölgelerine ek madde 6 uyarınca kuruldu. 20.07.2022 tarihli Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yazısı ile de Kahramanmaraş merkezdeki 3 OSB, ERKOSB çatısı altında birleştirildi.
ERKOSB'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, Kahramanmaraş'ın sanayi ve iş dünyasında önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Bölgeye yeni yatırımların gelmesi, istihdamın artması ve ekonomik büyümenin hızlanması öngörülüyor.